Profile

Member Since
December 28, 2011

Contact c5mix

Search MembersSee All

  

apellow

First Name: Alexander
Last Name: Pellow
Bio:
Total Posts: 18

Posts

Viewing 1 to 18 (18 Total)

re: re: Slow Performance

Nothing has worked so far but I have a thought. Whatever's wrong is wrong on every page. So it can't be a plug-in or block that's only used periodically. It has to be everywhere.

I posted a problem a while back that you helped me fix but maybe it's not as fixed as we thought. As you may recall, I noticed that as my site grew I was having problems with the navigation: http://c5mix.com/support/forums/slate-theme/more-dropdown-control/. I followed your instructions and it seemed to help. However, I'm now up to 800+ pages and I think it's the result of the large numbers.

What I'm wondering is whether there's something wrong with autonav and the system is reading all the pages regardless of what's displayed. I went in and turned on Exclude from Nav on almost all of my main menus and it still ran slow. So perhaps this is what's happening. I've also read others having similar problems with autonav.

Any suggestions for how to bypass/change this behavior?

Thanks

Posted on March 12, 2013 at 10:05 PM

re: Slow Performance

Can you tell me where the fancybox css is?

The only reason why I thought it might be the theme is because when I switch to a different theme, it runs really fast. Slate didn't used to be slow but as we added more stuff it slowed down.

Anyway, I'll try the fancybox fix, thanks

Posted on March 07, 2013 at 11:29 AM

re: Slow Performance

Thanks for helping out.

1. I've looked at that 5 easy ways page a bunch of times and I haven't built anything so I don't understand how other than the opcode cache there's anything I can do about it. Aren't those things built into your theme?

2. The fancybox thing seems to be IE related. I don't use IE and the performance is bad. I'm willing to try it but can you tell me which CSS it's in?

3. Finally, I'm using Hostmonster to host my site. Do hosting companies provide a way to install APC? I'll look into it.

Thanks again

Posted on March 06, 2013 at 10:38 AM

re: Slow Performance

I did. It doesn't work. It's not listed on my concrete5 project page either. It even doesn't show up under my Purchases on the c5mix page. But I did buy it. Order #5506 on 12/28/11.

Weird!

Update: I deleted my project and re-connected the site to the Community and there was still no Slate license to assign.

Posted on March 06, 2013 at 12:16 AM

re: Slow Performance

For some reason it thinks I didn't buy the theme so clicking on the Support link won't let me in.

Posted on March 05, 2013 at 6:26 PM

re: Slow Performance

Ok, now I'm back as well smiling

The user "test" has been re-activated. Thank you for taking a look at this. It is still a problem.

Posted on March 05, 2013 at 11:06 AM

re: Slow Performance

I really appreciate your willingness to take a look. I apologize for not being technical enough to do more myself.

It is a secured web site but you can use my test login:

http://dayemi.net
user name: test
password: test123!

Thanks again!

Posted on December 18, 2012 at 11:07 AM

re: Slow Performance

Yes, I've looked at those tips but they all involve programming changes that I don't make. I'm just using the template as is. I'm not doing jQuery or editable themes or calling APIs or whatever.

Again, if I change the template to the default the site runs fast so why would caching make that big a difference with one template and not required for another?

Thanks

Posted on December 17, 2012 at 1:09 PM

Slow Performance

I'm finding my web site is going incredibly slow. I've done all the concrete5 performance tips and tricks and I've removed menu dropdowns. I wasn't sure what else might be wrong so I switched to the Plain Yogurt default theme and the site clips along nicely. So I assume then that Slate must be slowing me down. I have over 800 pages in the site so that may be something that Slate struggles with that Plain Yogurt doesn't. Don't know.

Thanks

Posted on December 15, 2012 at 5:24 PM

Breadcrumbs missing " > " delineator

I guess the subject says it all. Here's a picture showing the page hierarchy of Home > Audio/Visual > Photos > By Month except only the first delineator is shown.

Attachments: breadcrumbs.jpg
Posted on October 09, 2012 at 5:51 PM

More Dropdown Control

Currently the menu dropdowns go all the way to the bottom page level. I've got a fairly large site with 100's of pages and many menus drop out of site and require scrolling. Is there a way to pull those up or turn off dropdown altogether?

Thanks

Posted on March 04, 2012 at 4:41 PM

Drop-down menu showing subpages of excluded pages

I installed the eCommerce add-on and even though the Checkout page is excluded from nav, its subpages (Discount, Billing, etc.) show up under the first non-excluded page it finds.

According to someone on this thread (http://www.concrete5.org/marketplace/addons/ecommerce/support/site-menu-messed-up-after-installation/):

"The auto nav doesn't check to see if a page's parent page has an "exclude from nav" attribute set before including the child page in the collection of pages to display."

Can you tell me how to fix this?

Thank you

Posted on January 06, 2012 at 12:48 AM

re: Changing font sizes

Worked like a champ... thanks!

Posted on January 06, 2012 at 12:35 AM

re: Photo gallery problems

Perfect. Thanks!

Posted on January 06, 2012 at 12:23 AM

Different Auto-Nav formats

The auto-nav block looks very different when used in a sidebar vs. the main or column areas. The latter is a simple bulleted list of links, which is exactly what I'd like to use in a sidebar instead of the larger grey boxes.

Can I do that?

Thanks

Posted on January 01, 2012 at 10:37 AM

re: Photo gallery problems

I got a fix from a reply on another forum.

Apparently the Slate theme already includes the fancybox lightbox in its code, so any other add-on that I try that has the fancybox will fail because the theme and the add-on's copy of fancybox will conflict with each other.

The solution for Sortable Fancybox Gallery was to modify the following file on my server:
[code]
SITEROOT/packages/sortable_fancybox_gallery/blocks/sortable_fancybox_gallery/controller.php
[/code]
... and remove the following code (should be lines #14-22):
[code]
public function on_page_view() {
if ($this->enableLightbox) {
$html = Loader::helper('html');
$bv = new BlockView();
$bv->setBlockObject($this->getBlockObject());
$this->addHeaderItem($html->css($bv->getBlockURL() . '/fancybox/jquery.fancybox-1.3.1.css'));
$this->addHeaderItem($html->javascript($bv->getBlockURL() . '/fancybox/jquery.fancybox-1.3.1.pack.js'));
}
}
[/code]

This worked great but shouldn't be necessary. Is there some way you can provide a warning or an option for users of this theme to turn the theme's fancybox on/off?

Posted on January 01, 2012 at 10:33 AM

Photo gallery problems

I'm obviously not understanding some basics here so any help would be appreciated. I've installed at least 3 different gallery plug-ins and they all have the same behavior. Clicking on the thumbnail doesn't do anything. I can right-click and open the full size image in another tab/window but the link doesn't work.

I can't tell if this is a general Concrete5 problem or a Slate theme problem or a my computer problem... thanks!

Updated:

I learned how to use CTRL+SHIFT+J and I see this message when I click on an image:

Uncaught TypeError: Cannot call method 'hide' of undefined
N - jquery.fancybox-1.3.4.pack.js:18
I - jquery.fancybox-1.3.4.pack.js:19
b.fn.fancybox - jquery.fancybox-1.3.4.pack.js:37
f.event.handle - jquery.js:17

Since the fancybox code is in the slate theme directory I thought this might be something you could help with.

Thanks!

Posted on December 30, 2011 at 10:48 AM

Changing font sizes

I'm a C5 newbie of about 2 days so please bear with me.

I've got lots of menu items and I want them to fit on one line. I added a custom CSS entry to reduce the size - "nav ul li a {font-size:1.05em;)" - which works fine except now there's some space between the menu and the submenu items. How do I push that flush?

Also, the h1 font is a little larger than I'd like but the CSS is in typography.css. Is there a way to change that without editing the file?

Thanks!

Posted on December 29, 2011 at 12:54 AM

Badges

This user hasn't earned any badges yet.